Iedereen Ba! Besiktas-spits met Belgisch verleden is snoepje van de week

Iedereen Ba! Besiktas-spits met Belgisch verleden is snoepje van de week

11-03-2015 09:44
0

Hoewel Besiktas geloofd wordt als topclub, zijn het vooral de namen van trainer Slaven Bilic en topspits Demba Ba die steeds terugkeren. In welke mate moet Club de man en de speler vrezen?

Alexandre Teklak herinnert zich Ba nog van bij het vroegere Moeskroen. "Demba was een lieve en toffe gast. Iemand die anderen wel jende, maar nooit bespotte", zo vertelt de ex-verdediger in Het Nieuwsblad. "Hij kwam niet bij Moeskroen met een air dat ­België voor hem makkelijk zou zijn. Daar hebben sommige Franse spelers wel last van. Hij is van heel eenvoudige komaf uit de Parijse banlieue, maar desondanks vertoonde hij een opmerkelijke beleefdheid.

"Wij hadden toen een bende stevige stappers. Demba ging wel mee, maar nooit tot vijf uur 's ochtends. En drinken deed hij ook al niet. Hij is praktiserend moslim. Zijn ­focus stond op slagen in het voetbal. Zijn revalidatie vatte hij dan ook heel gemotiveerd aan."

Van zijn voorzitter bij Besiktas, Fikret Orman, zal het vertrouwen alvast niet komen. Die zet de speler, ook al volgens Het Nieuwsblad, liever nog wat meer onder druk. "Demba Ba is een goede jongen, maar ik ben de laatste tijd niet tevreden over zijn prestaties. Hij is misschien een beetje moe, maar wij verwachten meer." Ba speelde al zo goed als alles en trof al 23 keer raak dit seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie