Kritiek van Britse pers op Kompany slaat volgens ex-Rode Duivel nergens op
Kompany krijgt steun

Kritiek van Britse pers op Kompany slaat volgens ex-Rode Duivel nergens op

06-03-2015 15:31

Opvallend gezicht op de bank van Man City woensdag. Kapitein Vincent Kompany viel uit de basisploeg en moest op de bank plaatsnemen. In de Britse pers werd de Rode Duivel bekritiseerd, maar volgens Philippe Albert is die kritiek onterecht.

Volgens de Britse pers is Kompany te traag geworden, verliest hij zijn duels en begaat hij onnodige overtredingen. Ook zijn positiespel en communicatie zouden niet meer naar behoren zijn. Kritiek die volgens ex-Rode Duivel Albert onterecht is.

"Met zijn snelheid en explosiviteit is niks mis. Kompany is opgeleid om te voetballen en niet om de bal in de tribune te trappen", zegt Albert in Het Laatste Nieuws. Hij speelt wel tegen de beste aanvallers ter wereld, hé. Logisch dat hij af en toe een duel verliest."

Automatismen

"Kompany heeft altijd wat risico in z'n spel gehad en dat is jarenlang goed gegaan. Daarbij: hij had telkens een andere verdediger naast zich. De ene keer Martin Demichelis, de andere keer Eliaquim Mangala. Dat is niet goed voor de automatismen."

Ook dat het positiespel van Kompany niet zou deugen lacht hij weg. "Het is nu eenmaal eigen aan zijn manier van spelen dat hij van achteren uit offensief denkt. Het is straf dat de pers hem daar nu op afrekent, nadat het jarenlang goed gegaan is. Trouwens, het is ook aan anderen om de dekking over te nemen. Zeggen dat hij de achterlijn onder druk te ver naar voor duwt, slaat nergens op."