Kortrijk-coach ontvangt met veel vertrouwen laagvlieger Cercle in eigen huis
Vanderhaeghe over Cercle

Kortrijk-coach ontvangt met veel vertrouwen laagvlieger Cercle in eigen huis

06-03-2015 15:13

KV Kortrijk ontvangt zaterdag voor het laatste in de reguliere competitie en ploeg in het eigen Guldensporenstadion. De Kerels nemen het op tegen de streekgenoten van Cercle Brugge. Voor Kortrijk kan deze wedstrijd deelname aan de play-offs bevestigen.

"We hebben alles nog in eigen handen", zegt Yves Vanderhaeghe in Het Laatste Nieuws. "Het is al sedert Nieuwjaar dat ik zeg dat we niet naar anderen moeten kijken, maar zelf moeten winnen. Ik hoop dat we winnen en dat Charleroi (tegen Club Brugge, red) of Genk (tegen Zulte Waregem, red.) punten verliezen."

"Het is sowieso voor ons al een heel mooi verhaal geweest. We willen graag Play-Off 1 spelen. We gaan geen druk opleggen. Heel Kortrijk wil zekerheid over een plaats in de top zes. ik heb er heel wat vertrouwen in."

Cercle

Voor een plekje in de Play-Offs moet het eerst wel voorbij Cercle. "We moeten respect tonen voor Cercle. Ze hebben vorig weekend op Standard pas verloren in de laatste minuut. We kunnen wel het verschil maken. We hielden al elf keer de nul en hebben al veel goals gemaakt. Alleen Club Brugge deed beter."