'Engelse topclubs krijgen zware dobber aan binnenhengelen Ghanees toptalent'
Cagliari hoopt verdediger nog tenminste een seizoen te houden

'Engelse topclubs krijgen zware dobber aan binnenhengelen Ghanees toptalent'

05-03-2015 13:41

Arsenal, Tottenham Hotspur, Manchester City en Liverpool willen hem hebben, maar tiener Godfred Donsah gaat liever naar Chelsea. De Ghanese rechtsback van Cagliari volgt de huidige koploper van Engeland al sinds hij een kleine jongen was.

De Engelse topclubs zouden dan ook best een zware dobber kunnen hebben aan het overtuigen van Donsah, die met zijn achttien jaar dit seizoen doorbrak in de Serie A. Chelsea is namelijk de club waar hij voor juicht. "Mijn moeder gaf me zo nu en dan geld, ongeveer twee dollar, om de wedstrijden te zien bij een locale bar", zegt Donsah, geciteerd door The Sun

Landgenoot Michael Essien voetbalde in het blauw van de Londenaren en Donsah werd al eens vergeleken met de Ghanese international. "Zo begon ik met het supporten van Chelsea en mijn idool Essien", vervolgt de verdediger over zijn tripjes naar de kroeg. In Cagliari hoopt president Thomas Giulini dat Donsah in ieder geval nog een seizoen blijft.

"Manchester City is geïnteresseerd, maar de scouts van Arsenal kwamen tegen Internazionale naar hem kijken", aldus Giulini. "Mijn intentie is om hem nog zeker een seizoen te houden. Cagliari moet in de Serie A blijven, zodat we jonge spelers kunnen helpen te groeien. Het zou voor de ontwikkeling van Donsah goed zijn om nog een jaar bij Cagliari te blijven."