Genk-speler sust gemoederen: 'Banaan richting Gervinho was niet racistisch'
Aanvaller verdedigt 'zijn' supporters

Genk-speler sust gemoederen: 'Banaan richting Gervinho was niet racistisch'

04-03-2015 12:52

In de Europa League kookten de potjes tussen Feyenoord en AS Roma is beide ontmoetingen aardig over: het was meer een match tussen de hooligans dan tussen de ploegen. Op een gegeven werd er zelfs een opblaasbare banaan gegooid richting Roma-speler Gervinho. Racistisch volgens de UEFA, maar Genk-speler Sekou Cissé (ex-Feyenoord) betwist dat.

Cissé belde hoogstpersoonlijk naar Gervinho om de situatie uit te leggen en doet zijn verhaal in het Nederlandse weekblad Voetbal International. "Ik ken die plastic bananen nog van mijn eigen tijd bij Feyenoord en weet dat die niks te maken hebben met racisme. Ik vond dat Gervinho moest weten hoe het zit en daarom heb ik hem dinsdag gebeld. Gervinho zei me dat hij niet blij was met wat er gebeurd is, maar dat komt omdat ook hij niet precies wist wat er aan de hand was. Ik heb hem uitgelegd dat de Feyenoord-supporters fanatiek zijn, maar niet racistisch. Nu is het voor hem ook goed. Ik hoop dat ze bij de UEFA ook begrijpen dat ze deze situatie verkeerd hebben beoordeeld."

Het gebruik van die bananen blijkt inderdaad al meer dan tien jaar erg in trek in De Kuip. Met dingen gooien naar spelers is nog altijd uit den boze, maar racistisch was de actie kennelijk dus niet.