Ex-speler Club en Anderlecht hoopt na Turks intermezzo op nieuwe Belgische ploeg
Venezolaan dicht zichzelf nog een toekomst toe in België

Ex-speler Club en Anderlecht hoopt na Turks intermezzo op nieuwe Belgische ploeg

04-03-2015 08:04

Ronald Vargas heeft het gevoel dat zijn carrière in België er nog niet helemaal op zit. Na een controversiële overstap van Brugge naar Anderlecht en veel blessurelast is de Venezolaan er zich echter van bewust dat hij geen al te hoge eisen kan stellen.

Bij Balikesirspor was Vargas afgelopen weekend nog beslissend. Hij trapte vanop de stip de 2-2-eindstand tegen Besiktas op het bord. "Ik heb hier terug de continuïteit gevonden die ik bij Anderlecht nooit gehad heb. Dat is belangrijk voor mij, want in België zijn er toch vaak momenten geweest dat ik dacht aan stoppen met voetballen. Ik had afgelopen zomer nog andere aanbiedingen, maar Balikesirspor kon me de garantie geven op speelminuten en ik voelde hier ook meteen het vertrouwen", zo zegt Vargas tegen Sport/Voetbalmagazine.

"Geld was zeker niet mijn voornaamste drijfveer, ik wilde opnieuw spelen en genieten van het voetbal. Mocht de club degraderen (Balikesirspor staat laatste op zeven punten van de veilige vijftiende plaat, nvdr.), dan houd ik het hier wel voor bekeken. Ik wil namelijk ook in aanmerking blijven komen voor de nationale ploeg en in de Turkse tweede klasse zal dat niet mogelijk zijn. Sowieso heb ik maar een contract van één jaar."

"Een terugkeer naar België is op termijn wel de bedoeling, want we hebben daar ook samen een huis. Voetballen bij een club als Westerlo of Waasland-Beveren? Dat zou ik zeker zien zitten, want mijn toekomst ligt in België." Benieuwd of de Venezolaanse bondscoach de weg naar 't Kuipje en de Freethiel wel weet.