STVV lijkt nu echt op weg naar Jupiler Pro League: Halen het niveau van eerste
Yannick Ferrera en zijn Kanaries staan elf punten voor op eerste achtervolger Eupen

STVV lijkt nu echt op weg naar Jupiler Pro League: "Halen het niveau van eerste"

02-03-2015 20:20

Sint-Truiden zette afgelopen weekend een enorme stap richting de hoogste klasse. De Haspengouwers wonnen de topper tegen eerste achtervolger Eupen en tellen op zeven speeldagen van het einde liefst elf punten voorsprong op de Oostkantonners. STVV-trainer Yannick Ferrera wil echter nog niet met het hoofd in de wolken lopen.

Sint-Truiden speelde tegen Eupen één van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Al was het wel tot twintig minuten voor affluiten wachten op de verlossende treffer van Rob Schoofs. "We zetten heel hoog druk en dat houdt ook risico's in. Daardoor kreeg Eupen al snel in de wedstrijd twee mogelijkheden. Nadien hebben we echter heel sterk gevoetbald", vertelt de Limburgse oefenmeester aan Het Belang van Limburg.

"We haalden het niveau van eerste klasse. Het heeft geen zin om nu al vooruit te kijken. We gaan nu even genieten en dan moet de focus op onze volgende wedstrijd tegen Woluwe-Zaventem. Hopelijk pakken we tegen hen de eerste van de vier zeges die we nodig hebben om de titel te pakken", besluit de jongste telg van de Ferrera-familie.