Pro League zamelt 116.720 euro in voor Damiaanactie dankzij speciale acties
Inzamelactie pro league

Pro League zamelt 116.720 euro in voor Damiaanactie dankzij speciale acties

02-03-2015 19:51

De Pro League, de belangenvereniging van de eersteklasseclubs, heeft zich van zijn mooiste kant laten zien. Al sinds november 2014 is Damiaanactie de nieuwe sociale partner van de Pro League en via een project in twee fasen zamelde de Pro League zo'n 116.720 euro in, zo maakte de organisatie maandag bekend in een persbericht.

Met dat bedrag kan de behandeling van 2.918 lepra- en tbc-patiënten worden gefinancierd. Vooral dankzij de veilingverkoop van unieke truitjes van spelers uit de eerste klasse, daterende van december en dankzij enkele ‘specials’ (waaronder een Champions league-date met niet minder dan Johan Boskamp), werd een bedrag van recordbedrag van 90.000 euro opgehaald. De tweede actie, een stadionactie in alle voetbalclubs in eerste klasse, heeft 26.720 euro opgebracht, vooral dankzij de stiftjesverkoop door vrijwilligers en de inzameling van giften.

"In totaal zal het partnerschap dus 116.720 euro aan Damiaanactie schenken, waarmee de behandeling van 2.918 lepra- en tbc-patiënten kan worden gefinancierd. 40 euro is immers voldoende om een patiënt te behandelen en te genezen", staat in het persbericht te lezen. "Damiaanactie is bijzonder blij met deze cijfers. Ze wil de Pro League, de clubs, de spelers en de fans die samen in actie zijn getreden om Damiaanactie te steunen, dan ook heel hartelijk danken."