Kogel door de kerk: grote belofte maakt eerste goal voor nieuwe club
Ex-belofteninternational laat zijn talent zien

Kogel door de kerk: grote belofte maakt eerste goal voor nieuwe club

01-03-2015 08:22

Gianni Bruno is een voormalig belofteninternational die zijn opleiding kreeg bij Lille, maar daar kon hij ondanks dertig wedstrijden met de A-ploeg nooit doorbreken. De ondertussen toch al 23-jarige aanvaller speelt nu bij Lorient, en daar is het hem dit weekend gelukt om zijn eerste goal te maken. Hij maakte de 2-0 in het duel tegen Bastia.

Bruno kwam er pas tien minuten voor tijd op, maar dat was genoeg om een goede indruk na te laten. Lorient kon tegen het Bastia van Guillaume Gillet op de counter spelen, en dat ligt de snelle spits perfect. Net voor affluiten kreeg hij de bal aan de rand van het strafschopgebied, hij omspeelde zijn verdediger en pakte uit met een gekruist schot. Hopelijk de eerste van vele die hij maakt voor Lorient.

De carrière van Gianni Bruno komt voorlopig niet helemaal van de grond. Hoewel hij regelmatig zijn goaltjes meepikt is hij zeker geen doelpuntenmachine: zowel bij Bastia als bij Evian mocht hij om die reden al na één seizoen beschikken. Na bijna vier seizoenen als prof heeft hij nog altijd maar vijftien goals gemaakt: te weinig voor wie echt een topclub ambieert.