Leekens geen geldwolf (meer): Ze wilden me drie keer zoveel betalen
Ex-bondscoach weigert aanbod

Leekens geen geldwolf (meer): "Ze wilden me drie keer zoveel betalen"

28-02-2015 15:57

George Leekens, tegenwoordig bondscoach van Tunesië, doet het tegenwoordig niet meer voor het geld. Ondanks het feit dat zijn werk er bij Tunesië wellicht al voor 99% opzit, verkiest de coach om er trainer te blijven.

Hij wees namelijk een lucratief bod af van de Egyptische voetbalbond, die in Leekens de gedroomde kandidaat zag om Egypte opnieuw naar successen te leiden. Het land is immers recordhouder wat betreft het aantal titels op de Afrika Cup, maar kon zich niet plaatsen voor de laatste drie editiesvan de Afrika Cup. Leekens haalde met Tunesië in januari nog de kwartfinales van de Afrika Cup, waarin het werd uitgeschakeld na - hoe kan het ook anders - een dubieuze scheidsrechterlijke beslissing.

De voorbije dagen werd in de Arabische pers druk gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Leekens naar Egypte, maar dat ontkent de coach dus formeel. "Ik heb een aanbieding gekregen van Egypte om daar bondscoach te worden. Ze boden me zelf het drievoudige van mijn salaris, maar ik heb besloten in Tunesië te blijven. Ik ben nog maar net in Tunesië. Ik ben naar hier gekomen vanuit België, waar ik gelukkig was met mijn familie, en niet vanuit Caïro. Dus ik wil hier blijven"