Club Brugge verpatst overbodige middenvelder aan ploeg van Cannavaro
Shangyuan Wang gaat terug in eigen land spelen voor Guangzhou Evergrande

Club Brugge verpatst overbodige middenvelder aan ploeg van Cannavaro

27-02-2015 11:44

Club Brugge heeft zijn overbodige middenvelder Shangyuan Wang verkocht aan het Chinese Guangzhou Evergrande. De Chinees kende begin vorig seizoen een mooie periode bij blauw-zwart, maar na het ontslag van Juan Carlos Garrido haalde hij nog amper de wedstrijdkern van Michel Preud'homme. Saillant detail: Wang's nieuwe trainer bij Guangzhou is de voormalig Italiaans international Fabio Cannavaro.

"Shangyuan Wang vertrekt definitief naar de Chinese grootmacht Guangzhou Evergrande. Daarover bereikten beide clubs vandaag (vrijdag, nvdr.) een akkoord. Wang (21) kwam in 2013 naar Club. De kapitein van de Chinese nationale U22-ploeg had het door de hevige concurrentie op het Brugse middenveld moeilijk om zich door te zetten. Nu maakt hij dus de overstap naar Guangzhou Evergrande, een grootmacht in het Chinese voetbal. De club werd vorig jaar landskampioen en won de Aziatische Champions League in 2013", meldt Club Brugge op haar website.

In anderhalf jaar Club verdedigde Wang in totaal negen keer de kleuren van blauw-zwart. Daarin kwam hij eenmaal tot scoren.