Zieltogende tweede klasse blijft voor deining zorgen: stadioneisen liggen te hoog
Derdeklasser Cappellen kan niet naar tweede stijgen omwille van de te hoge stadionstandaarden

Zieltogende tweede klasse blijft voor deining zorgen: stadioneisen liggen te hoog

26-02-2015 14:00

De Belgische tweede klasse blijft nu al weken na elkaar het nieuws halen, maar de redenen daarvoor zijn steevast negatief. Donderdag raakte bekend dat Cappellen - de leider in derde klasse B - niet kan promoveren naar tweede omwille van de te hoge stadioneisen. 

Cappellen is bijlange na niet de enige de ploeg die zich vragen stelt bij de verstrengde stadioneisen. Eerder kloeg ook al tweedeklasser KSK Heist steen en been over de nieuwe accomodatiemaatregelen. Bij de Nationale Voetballiga zijn ze zich echter van geen kwaad bewust.

"Ik weet niet of die voorwaarden echt te hoog zijn. We vragen 3.000 plaatsen, waarvan 750 zitplaatsen. Tuurlijk, met de kosten van de veiligheid erbij kan dat oplopen, maar men mag wel iets vragen als men betaald voetbal gaat spelen", vertelt Jean-Pierre Van Droogenbroeck, secretaris-generaal van de Nationale Voetballiga aan Proximus 11.

"Er moet kunnen gepraat worden zodat clubs tenminste uit hun kosten kunnen komen wat betreft de verplichtingen die zij opgelegd krijgen door de licentiecommissie. Ik vind het jammer dat er eerst een ramp moet gebeuren vooraleer er effectief aan een oplossing gewerkt zal worden."