'Duik in zwembad komt Cannavaro duur te staan; celstraf van tien maanden'
De 41-jarige Italiaanse ex-verdediger betrad een villa die was verzegeld

'Duik in zwembad komt Cannavaro duur te staan; celstraf van tien maanden'

25-02-2015 14:35
2

Fabio Cannavaro moet tien maanden de cel in. De voormalig wereldvoetballer van het jaar is daartoe veroordeeld nadat hij een door de politie verzegeld pand heeft betreden. Dit melden verschillende Engelse en Italiaanse media.

De 41-jarige Italiaanse ex-verdediger betrad zijn eigen villa, die was verzegeld aangaande een politieonderzoek naar belastingontduiking. Orders om er niet naartoe te gaan, negeerde Cannavaro. Ook zijn vrouw Daniela en broer Paolo (zes maanden), die voor de Italiaanse Serie A-club Sassuolo speelt, worden gestraft. Het drietal heeft evenwel direct aangegeven in hoger beroep te gaan. Dat betekent dat de uitspraak pas definitief wordt, nadat de zaak is herzien.

Cannavaro speelde in het verleden onder meer voor Juventus en Real Madrid en werd in 2006 als aanvoerder van Italië wereldkampioen. Cannavaro wilde met zijn vrouw en broer een duik nemen in het zwembad bij de villa. Het gebied was verboden terrein omdat Cannavaro bepaalde regels niet nakwam en geen toestemming had om verbouwingen aan het huis te laten uitvoeren.

Het illegaal betreden van zijn villa komt Cannavaro zo duur te staan. De Italiaan lag ook al onder een vergrootglas bij de belastingdienst vanwege vermeende belastingontduiking. In oktober van vorig jaar werden goederen ter waarde van een miljoen euro in beslag genomen.