Real Madrid dient falend Barça mokerslag toe met zege op degradatiekandidaat
0-2 voor bezoekers uit Madrid

Real Madrid dient falend Barça mokerslag toe met zege op degradatiekandidaat

22-02-2015 22:50
4

Real Madrid is zondagavond drie punten uitgelopen op FC Barcelona. De koploper van de Primera División won met 0-2 van Elche CF en zag de Catalanen een dag eerder verzuipen.

Real Madrid profiteerde optimaal van het verrassende verlies van de concurrent voor eigen publiek tegen Málaga (0-1). De club uit de Spaanse hoofdstad won redelijk simpel uit bij Elche, dat in de Primera División maar net boven de degradatiestreep staat. Het verschil met Barça is nu vier punten.

Karim Benzema en Cristiano Ronaldo loodsten Real Madrid voorbij de bescheiden opponent. Eerstgenoemde Fransman dacht voor rust al te scoren met een omhaal, maar werd door scheidsrechter Ignacio Iglesias teruggefloten wegens buitenspel. Dat was bepaald niet voor het eerst, maar ditmaal ten onrechte.

Na tien minuten in de tweede helft was het wel raak. Benzema kon de bal na een carambolage tussen een Elche-verdediger en doelman Przemyslaw Tyton (ex-PSV) gemakkelijk binnen tikken. Ronaldo zorgde voor het gevaar en gaf de voorzet. De Portugees besliste het duel zelf met een steenharde kopbal.