Bond is bikkelhard: Parma wordt meteen uit competitie genomen
Noodlijdende ploeg speelt dit seizoen geen matchen meer

Bond is bikkelhard: Parma wordt meteen uit competitie genomen

21-02-2015 20:54

Wat al een tijdje in de lucht hing is nu bevestigd: het Italiaanse Parma zal dit seizoen geen matchen meer mogen spelen. De club kampt met acute financiële problemen en dat blijkt ook uit de stand: ze staan met amper tien puntjes troosteloos laatste in de Serie A.

De neergang van Parma is relatief snel gegaan: het kampte eigenlijk al verschillende seizoenen met geldproblemen, maar eindigde vorig seizoen toch nog zesde. Aan die plaats hangt een ticket voor de Europa League vast, maar dat feestje ging wegens de precaire financiële situatie niet door: een eerste teken aan de wand.

Dit seizoen kregen ze ook al een strafpunt omdat ze de eindjes niet meer aan mekaar kunnen knopen. Deze week bleek ook dat ze de geplande thuiswedstrijd tegen Udinese moesten laten schieten: Parma heeft niet eens meer genoeg geld om de wedstrijd te kunnen organiseren. De ploeg lijkt nu ook officiëel bankroert verklaard te zijn door de officiële instanties. Een triest einde voor de ploeg die zowel in 1995 als in 1999 nog de UEFA-cup in de lucht mocht steken.