Baalweek compleet: Belg in de Eredivisie na aanvoerder-af nu ook voetballer-af
Situatie Dordrecht met de dag hopelozer

Baalweek compleet: Belg in de Eredivisie na aanvoerder-af nu ook voetballer-af

20-02-2015 16:08
1

Promoveren naar het hoogste niveau, niet enkel in België boezemt het veel tweedeklassers angst in. Na twintig jaar mocht FC Dordrecht opnieuw proeven van de Eredivisie, maar ook voor hun Belgische (ex-)aanvoerder Funso Ojo smaakt het na zes maanden al erg zuur.

Dordrecht won op de eerste speeldag bij Heerenveen, maar moest het vervolgens zeventien wedstrijden lang met een schamele vier gelijke spelen doen. Na een nieuwste deceptie in Utrecht afgelopen weekend (6-1) kreeg trainer Ernie Brandts de zak en moest Ojo, een Belgisch jeugdproduct van PSV, zijn aanvoerdersband inleveren. De verdediger lijkt nu ook het restant van zijn seizoen in rook op te zien gaan door een aanslepende enkelblessure.

"Ik heb het voor het elftal en de club zo lang mogelijk volgehouden, maar het ging echt niet meer. Mijn spel leed eronder en daarmee bewees ik het elftal en mezelf geen dienst", zo zegt Ojo op de website van Dordrecht. Een zwevend stukje bot moet operatief uit zijn enkel verwijderd worden, waardoor Ojo er waarschijnlijk drie maanden uit is. Enkel als Dordrecht de laatste plaats weet te ontlopen, kan de Antwerpenaar dit seizoen nog van dienst zijn in de nacompetitie.