Wie moet rechtsback spelen bij de Duivels? Vandenbergh gaat voor 'nieuwe Gerets'
Vandenbergh is grote fan van jonge Belg

Wie moet rechtsback spelen bij de Duivels? Vandenbergh gaat voor 'nieuwe Gerets'

20-02-2015 10:12

De Rode Duivels hebben een gouden generatie met Europese toppers op zowat elke positie, maar één positie vormt nog een groot probleem: de rechtsachter. Toby Alderweireld, Anthony Vanden Borre, Thomas Meunier, Ritchie De Laet, Pedro Luis Cavanda veel kandidaten meer geen enkele is (voorlopig) echt wereldtop op die positie. Analist Erwin Vandenbergh, die 48 caps verzamelde voor zijn land, weet in ieder geval wie hij de volgende jaren wil zien op deze positie.

Vandenbergh speelde in de nationale ploeg vaak samen met Eric Gerets, die vaak beenhard was en vrijwel onmogelijk te passeren. Zijn positie stond geen moment ter discussie, maar nu staat de rechtsachter constant ter discussie: "Het is een probleempositie. Ten eerste is het niet de lievelingspositie van Toby Alderweireld en ook Anthony Vanden Borre is redelijk wisselvallig."

In de tijd van Vanderbergh was de rechtsback doorgaans de eerste naam op het blad. "Als ik de situatie vergelijk met mijn generatie, daar was Gerets de vaste rechtsback. Daar bestond geen twijfel over, maar nu is het toch anders. Er is weinig standvastigheid. We moeten iemand vinden waarvan we zeggen: 'Dat is iemand voor de komende jaren'. Dat zit er bij Meunier wel in, dus waarom niet? Hij moet dat aankunnen.", besluit hij.