Standard bekampt Waasland-Beveren: Riga weet wel raad met nukkige De Camargo
Doet De Camargo mee alsof er niets gebeurd is?

Standard bekampt Waasland-Beveren: Riga weet wel raad met nukkige De Camargo

20-02-2015 10:03

Igor De Camargo heeft er niet bepaald de gelukkigste maand van zijn voetbalcarrière opzitten. De Braziliaan wilde heel graag poen gaan scheppen bj Al-Arabi in Qatar, maar Standard hield hem aan de leiband en wil pas in de zomer opnieuw praten. Wat moet Standard doen met zijn ongelukkige speler: coach Jose Riga kent het antwoord.

Riga twijfelt geen seconde aan zijn beslissing: De Camargo staat tegen Waasland-Beveren gewoon weer aan de aftrap. "Sinds hij bij Heusden-Zolder doorbrak (in 2003-2004, nvdr.) heeft Igor zich altijd gedragen als een echte prof en dat is ook nu weer het geval", aldus de coach.

Zit hij dan niet meer met de transfer in het hoofd? De soap tussen hem en Al-Arabi duurde namelijk heel lang en er gingen geruchten op dat De Camargo het heel hard zou spelen. Zelfs simpelweg niet terugkomen uit Qatar leek op een gegeven moment een optie voor de 31-jarige spits. "De voorbije dagen heb ik een speler bezig gezien die zijn gemiste transfer opzij heeft geschoven. Ook de kleedkamer heeft goed gereageerd op de affaire. Igor was en is een leider binnen deze groep." Daarmee lijkt de kous af. Gelukkig maar voor Standard, want met tien competitiedoelpunten is De Camargo dit seizoen één van de absolute sterkhouders bij de Rouches.