Rode Duivel van Russische topclub kan weer rekenen op belangstelling uit Italië
Axel Witsel heeft Juventus gecharmeerd

Rode Duivel van Russische topclub kan weer rekenen op belangstelling uit Italië

19-02-2015 15:27

Bij de Italiaanse topclub Juventus is Paul Pogba dit seizoen ongetwijfeld dé revelatie. De Franse middenvelder werd door de 'Oude Dame' voor een prikje weggeplukt bij Manchester United, maar daar hebben ze in Engeland inmiddels al dik spijt van. De kans is niet onbestaande dat Pogba na dit seizoen Italië verlaat en voor hem te vervangen zou 'Juve' zijn pijlen richten op Axel Witsel. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Het is niet de eerste keer dat de Rode Duivel in verband wordt gebracht met een verhuis naar het Calcio. In 2011 leek de Luikenaar al op weg naar AC Milan. Toenmalig Standard-preses Luciano D'Onofrio had toen al bijna een akkoord bereikt met Milan-directeur Adriano Galliani, tot de rossoneri plots de transfer afbliezen. Niet op de transfersom van 15 miljoen euro, maar wel op de matige prestatie van Witsel in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1, Witsel miste toen ook een strafschop, nvdr.). 

"Witsel is een goeie speler met een goeie techniek, maar hij heeft nog veel punten die voor verbetering vatbaar zijn", was het verdict van toenmalig Milan-trainer Massimiliano Allegri. Allegri wilde een vervanger voor de naar Juventus vertrokken Andrea Pirlo, omdat hij Pirlo niet meer in staat achtte om nog een rol van betekenis te spelen bij de Milanezen. Een mens kan zich vergissen.

Mocht Witsel naar Juventus trekken dan vormt hij daar een centraal duo met, jawel, Andrea Pirlo. De huidige trainer van Juventus is overigens Allegri. Toeval bestaat niet, zegt men dan.