Italiaanse traditieclub is op sterven na dood en stevent af op het faillissement
AC Parma heeft geen rotte knop meer en heeft misschien zijn laatste wedstrijd in de Serie A gespeeld

Italiaanse traditieclub is op sterven na dood en stevent af op het faillissement

19-02-2015 14:33

Het gaat slecht met Parma. De eens zo roemrijke Italiaanse topclub kampt al enkele jaren met financiële problemen en die bereiken dit seizoen een hoogtepunt. De club heeft namelijk geen geld meer om de komende thuiswedstrijd tegen Udinese te organiseren en wordt misschien uit competitie gezet.

Parma eindigde vorig seizoen nog op een knappe zesde plaats in de Serie A, maar door hun precaire financiële situatie besliste de UEFA dat de ploeg niet mocht deelnemen aan de Europa League. Daardoor mocht Torino alsnog aantreden in de Europese beker.

Dit seizoen zijn de problemen bij Parma geaccumuleerd, in die mate zelfs dat ze geen geld meer hebben om de eerstvolgende competitiewedstrijd van komend weekend tegen Udinese te organiseren. Parma kreeg dit seizoen ook al een punt afgetrokken in de competitie vanwege het economisch wanbeleid. Een punt dat ze overigens goed hadden kunnen gebruiken want het team van Roberto Donadoni bengelt aan de staart van het klassement.

De openbaar aanklager vroeg dinsdag het faillissement aan voor de kampioen van 1997 en als voorzitter Giampietro Manenti tegen maandag aanstaande de achterstallige schulden niet heeft ingelost, komt dat faillissement er effectief.