Rode Duivel is meest geteisterde speler in Premier League én in Champions League
Eden Hazard moet de meeste overtredingen ondergaan

Rode Duivel is meest geteisterde speler in Premier League én in Champions League

19-02-2015 14:10

Eden Hazard is een flitsenvoetballer die technisch verheven staat boven het gros van de voetballers. Maar die suprematie heeft ook zo z'n nadelen: zo moet onze landgenoot heel wat overtredingen ondergaan. Dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen PSG werd de Rode Duivel liefst negen keer foutief afgestopt. Dat berekende Het Nieuwsblad.

Daarmee is Hazard de speler die op het kampioenenbal het meest onder de graszoden werd gestopt. In totaal werd de Waals-Brabander in de Champions League al 27 keer onreglementair afgehouden. Ook in de Engelse Premier League is Hazard niet zo geliefd bij zijn tegenstanders. Maar liefst 74 fouten werden er daar al op hem gemaakt.

Chelsea-trainer José Mourinho vreest dat Hazard binnenkort een blessure zal oplopen door de veelvuldige fouten die op hem gemaakt worden en pleit er daarom voor om het jeugdproduct van Lille meer en beter te beschermen. "Een andere speler zou zich laten vallen, gaan kermen en om een gele kaart vragen. Zo is Eden niet. Als hij valt, is daar een goede reden voor. Iedereen weet dat hij een superspeler is die je alleen door fouten te maken kunt afstoppen. Dus moet je, om hem te beschermen, als scheidsrechter zijnde meer gele kaarten trekken. Zo simpel is het", besluit The Special One.