'Engelse top jaagt op jongste doelpuntenmaker van Europese topcompetities'
Middenvelder schiet zichzelf in belangstelling Engelse top

'Engelse top jaagt op jongste doelpuntenmaker van Europese topcompetities'

18-02-2015 13:08
1

Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool maken jacht op het Ghanese toptalent Godfred Donsah. De achttienjarige middenvelder verdedigt de kleuren van Serie A-club Cagliari, maar daar zou komende zomer al wel eens verandering in kunnen komen.

De Afrikaan scoorde dit seizoen twee doelpunten voor de ploeg die in de onderste regionen van de Italiaanse Serie A bivakkeert. Daarmee is hij de jongste doelpuntenmaker in de vijf grootste competities dit seizoen. Geen enkele speler die dit seizoen scoorde in de hoogste competities van Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Engeland werd voor Donsah geboren.

Dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan in de Premier League. Sky Sport Italia weet dat Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool in ieder geval geïnteresseerd zijn in de diensten van de tiener, die in 2012 in Italië neerstreek bij Palermo. Hij kwam vervolgens uit voor Hellas Verona, om afgelopen zomer de overstap te wagen naar Cagliari. De vaste basisspeler zou volgens Italiaanse media wel problemen kunnen ondervinden wanneer de interesse van de Britten concreet wordt, omdat het regelen van een werkvergunning nogal wat voeten in de aarde heeft.