Doelman doet boekje open over controversiële actie Rooney: Hij zei sorry

Doelman doet boekje open over controversiële actie Rooney: "Hij zei sorry"

Gepubliceerd: woensdag 18 februari 2015 om 10:39wo 18-02-2015 om 10:39

Wayne Rooney heeft wel degelijk de arbitrage gefopt in het FA Cup-duel van Manchester United met Preston North End. De spits en international van Engeland versierde een penalty die hij zelf verzilverde, waardoor United de zege in de slotfase veilig stelde (1-3).

Engeland is niet gediend van duikelaars en Rooney kreeg dan ook veel kritiek voor zijn actie maandagavond. Bondscoach Roy Hodgson nam het voor hem op, maar Preston-keeper Thorsten Stuckmann doet twee dagen later een boekje open over de actie in de laatste minuten. Volgens de doelman, die Rooney niet leek te raken, verontschuldigde de spits zich bij hem.

"Rooney zei: 'Sorry, het was mijn kans om een strafschop te krijgen. Ik moest het gebruiken'", vertelt Stuckmann aan The Sun. De Duitser is zelf ook duidelijk als het om het incident gaat. "Ik zeg je helder: dat was geen penalty. Ik geloof dat de arbiter geen strafschop had gegeven, als de situatie andersom was en één van onze spitsen tegenover de United-keeper stond. Daar twijfel ik niet aan."

De actie van Rooney zorgde in ieder geval voor veel stof om over na te praten. Bij de BBC waren de analisten het niet met elkaar eens. Phil Neville vond dat Rooney wel móest duiken om zich uit de voeten te maken. Kevin Kilbane stelde dat Rooney op had kunnen springen. "Het blijft een duikeling. Dat denk ik echt", voegde hij toe.

(Foto: BBC.com)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws