'Rooney probeerde een botsing te vermijden, het was geen duikeling'

'Rooney probeerde een botsing te vermijden, het was geen duikeling'

Gepubliceerd: dinsdag 17 februari 2015 om 18:07di 17-02-2015 om 18:07

Wayne Rooney kreeg maandag heel Engeland over zich heen, nadat hij een schwalbe maakte in het met 1-3 gewonnen FA Cup-duel met Preston North End. 

In Engeland zijn ze niet gediend van duikelingen en dat uitgerekend de aanvoerder van het nationale elftal een schwalbe maakte, viel niet bij iedereen even goed. Rooney was even de bad guy. Bondscoach Roy Hodgson neemt het echter op voor zijn pupil, die ook nog betrokken was bij de gelijkmaker van Herrera. Daarbij stond Rooney al dan niet hinderlijk buitenspel.

Ver in de tweede helft stormde Rooney op doelman Thorsten Stuckmann af en vloog over hem heen, zonder dat er sprake was van enig contact tussen beiden. De scheidsrechter oordeelde dat het een penalty was, gaf Stuckmann een gele kaart en Rooney verzilverde het buitenkansje. Met de goal stelde de 29-jarige spits de zege voor United veilig. "Het is voor mij geen duikeling, hij is geen duikelaar. Ik denk dat Rooney probeerde om een botsing te ontwijken", betoogt Hodgson de manier van zelfbescherming van Rooney tegenover de BBC. "De doelman komt snel uit zijn goal en gaat er met beide benen in. Wayne passt de bal langs de keeper", zag Hodgson.

Manchester United neemt het in de kwartfinale van de FA Cup op tegen Arsenal. Coach Louis van Gaal liet eerder al weten blij te zijn met die loting.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws