Belgische doelman laat zich uit over concurrent: We zetten elkaar op scherp

Belgische doelman laat zich uit over concurrent: "We zetten elkaar op scherp"

17-02-2015 18:05

De tweestrijd tussen Thibaut Courtois en Petr Cech duurt voort bij Chelsea. De Belgische doelman wordt door zijn coach José Mourinho even aan de kant geschoven. Statistieken geven de flamboyante Portugees gelijk. Courtois blijft strijdvaardig en blikt vooruit op het Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain. 

Chelsea had het vorig seizoen niet onder de markt met de Parijzenaars, maar klopte de Franse sterren wel. Courtois windt er geen doekjes om, zijn team zal scherp moeten starten tegen PSG. "Vorig seizoen waren het twee moeilijke wedstrijden voor Chelsea, dus we weten wat we mogen verwachten’, zegt Courtois op de website van UEFA. "Ze waren één van de moeilijkste ploegen om te loten. We hebben dan wel een sterke ploeg, maar het wordt een wedstrijd met veel druk en het zal moeilijk worden. Ze hebben een talentvolle ploeg. Het liep wat stroef in de voorbije maand, maar nu kan je zien dat ze weer naar hun beste niveau groeien."

De Rode Duivel werd tegen Everton gepasseerd door zijn coach. Petr Cech nam zijn plaats in tussen de palen. De Tsjech maakte indruk."Ik weet dat hij hard traint en het niveau is zo hoog op training dat we beiden verbeteren. Als hij een mooie redding maakt, wil ik dat ook doen. We zetten elkaar op scherp, wat aangenaam is", besluit Courtois.