De Tien: spelers met de meeste Champions League-doelpunten van dit seizoen

De Tien: spelers met de meeste Champions League-doelpunten van dit seizoen

18-02-2015 10:10
2

Het Champions League-seizoen is weer van start gegaan. Wie zijn de topscorers? Vandaag een overzicht van tien spelers die dit Champions League-seizoen het vaakst het net wisten te vinden. 

10. Ciro Immobile (vier doelpunten)
Ondanks dat Borussia Dortmund bijzonder slecht presteert in de Bundesliga, komt de ploeg van Jürgen Klopp goed voor de dag in de Champions League. Spits Ciro Immobile (24) trof vier keer doel namens de Duitsers.

 

9. Yacine Brahimi (vier doelpunten)
Yacine Brahimi (25) schoot vier keer raak namens FC Porto, waaronder een prachtige vrije trap in de groepsfase tegen Lille. Het leverde hem al de interesse van Manchester City op.

8. Karim Benzema (vijf doelpunten)
Als spits van Real Madrid krijg je voldoende aanvoer om een doelpunt te maken. Karim Benzema (27) schoot in het Miljoenenbal tot nog toe vijf ballen tegen de touwen.

7. Sergio Agüero (vijf doelpunten)
De held van Manchester City, oftewel Sergio Agüero (26). De Argentijn trof vijf keer doel en kan dat aantal uitbreiden in de achtste finales tegen FC Barcelona.  

6. Cristiano Ronaldo (vijf doelpunten)
Cristiano Ronaldo (30) was vorig seizoen nog de topscorer van de Champions League met zeventien doelpunten en staat op een tweede plaats in de lijst van all-time topscorers van het Miljoenenbal (72 doelpunten). Wellicht dat de Portugees dit aantal vanavond, tegen Schalke 04, kan uitbreiden.

5. Jackson Martínez (vijf doelpunten)
FC Porto is de hofleverancier van het aantal topscorers in dit lijstje. Spits Jackson Martínez (28) wist wel een doelpunt meer te maken dan ploeggenoot Brahimi.

4. Mario Mandzukic (vijf doelpunten)
Mario Mandzukic (28) is de zoveelste speler die dit Champions League-seizoen vijf keer wist te scoren. De spits van Atlético Madrid schoot uit zijn slof tegen Olympiakos, waar hij een 'valse' hattrick produceerde. 

3. Edinson Cavani (zes doelpunten)
Alle ogen mogen gericht zijn op Zlatan Ibrahimovic, maar Edinson Cavani (28) is in de Champions League vaker trefzeker dan de Zweed. De Uruguayaan scoorde in de groepsfase onder andere tegen Ajax, na een ongelukkige terugspeelbal van Niki Zimling en tekende in de achtste finales tegen Chelsea aan voor zijn zesde doelpunt. 

2. Lionel Messi (acht doelpunten)
Lionel Messi (27) staat precies op hetzelfde aantal doelpunten, acht in totaal, als vorig seizoen en is de all-time topscorer van de Champions League met 75 doelpunten. In de achtste finales neemt FC Barcelona het op tegen Manchester City. 

1. Luiz Adriano (negen doelpunten)
Luiz Adriano (27), uitkomend voor voor Shakhtar Donetsk, is de topscorer van dit Champions League-seizoen. De Braziliaanse spits kwam tegen Bayern München helaas niet tot scoren en moet voorlopig genoegen nemen met negen doelpunten, een nu al geweldige prestatie.