Welles/nietes: Barcelona komende zomer toch actief op de transfermarkt?
Kleine lettertjes verbieden transferactiviteit niet

Welles/nietes: Barcelona komende zomer toch actief op de transfermarkt?

17-02-2015 13:14

Wie geloofde dat FC Barcelona ook de komende periode geen rol zou spelen op de transfermarkt, komt bedrogen uit. De Spaanse topclub kan zijn transferverbod poepsimpel omzeilen.

Vorig jaar in april werd al beslist dat Barcelona tot juni 2015 geen inkomende transfers meer mochten doen omdat het de geldende regels omtrent minderjarige spelers meermaals met de voeten had getreden. De FIFA weigerde in augustus het beroep van de Blaugrana, maar die stapten daarop naar het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) om alsnog enkele topversterkingen aan te kunnen trekken. Zo kwamen onder meer nog Ter Steegen, Bravo, Mathieu, Vermaelen, Douglas, Rakitic en Suarez de gelederen versterken.

In december sprak ook het TAS zich negatief uit over het beroep van Barcelona, en in januari bleef het stil rond transferactiviteiten van Messi en co. Afgelopen weekend werden in Mundo Deportivo echter de namen van Porto-verdediger Danilo en Manchester United-spelmaker Juan Mata genoemd als versterkingen voor volgend seizoen. Sky Sports vroeg de FIFA daarop om een verduidelijking van de uitspraak, en de wereldvoetbalbond antwoordde als volgt: "Hoewel het tegen de geest van de beslissing ingaat, weerhoudt niets Barcelona ervan om te praten met potentiële aanwinsten of clubs, of zelfs transacties af te sluiten. Zolang ze maar niet geregistreerd worden voor januari 2016."