Triest verhaal: bizarre ziekte dwingt Belgische middenvelder te stoppen

Triest verhaal: bizarre ziekte dwingt Belgische middenvelder te stoppen

13-02-2015 09:56
0

In de Nederlandse tweede klasse spelen er aardig wat onbekende Belgen, en één ervan is Daniel Guijo-Velasco. De 30-jarige Limburger sukkelt echter al een tijdje met zijn gezondheid: hij heeft een ziekte die maar veertig mensen op de wereld hebben. Profvoetballer blijven zit er echt niet meer in.

Guijo-Velasco is een relatief onbekende naam in ons land, maar de middenvelder uit Hasselt heeft wel in de jeugd van Genk gespeeld en mocht zelfs twee keer meedoen bij PSV. Daarna moest hij met bij lagere teams proberen, eerst AGOVV uit Apeldoorn, daarna Excelsior en nu dus Helmond Sport. Helmond gaat helaas ook zijn laatste ploeg worden.

Wat heeft de speler dan precies? Eigenlijk weet hij zelf niet helemaal. "Er gebeurden onverklaarbare dingen met me. Ik werd op een ochtend wakker en ik kon niet meer zien. Ik ben voor onderzoek naar het universitair ziekenhuis in Leuven gegaan. Dat duurde drie weken. Zeven professoren hebben me onderzocht. Dan kom het verdict: je hebt een aandoening die maar veertig mensen op de wereld hebben, een auto-immuunziekte", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

"Toen had ik drie vragen. Ga ik dood? Is het erfelijk? Kan ik ooit nog voetballen? Die professoren zijn rond gaan bellen, want zij hadden de antwoorden ook niet." Tussen hangen en wurgen is er nu toch een behandelingsplan uitgewerkt, maar voor profvoetbal is er geen plaats in het leven van de middenvelder. Guijo-Velasco probeert dat wat te relativeren: "Het scheelde niet veel of ik lag onder de grond. En als je dat meemaakt dan is voetbal bijzaak. Maar opeens moet je toch stoppen met datgene wat je altijd het liefste hebt gedaan"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie