Anderlecht heeft 16-jarig toptalentje van Club Brugge in het vizier
Spits is nog geen prof en kan eender waar tekenen

Anderlecht heeft 16-jarig toptalentje van Club Brugge in het vizier

13-02-2015 08:07

Anderlecht heeft interesse in Club-speler Dennis Van Vaerenbergh. De bijna 16-jarige bonkige spits is net terug van de Viagerrio Cup, een Europees jeugdtoernooi waar ook absolute topteams aan deelnemen. Van Vaerenbergh was er de uitblinker bij Club Brugge en hield de verdedigingen op zijn eentje aan de praat. Het Belang Van Limburg ging praten met de youngster.

Van Vaerenbergh is nog voor zijn zestiende al 1.88m groot, een moeilijke klus dus voor de tengere tegenstanders om hem af te stoppen. Uiteraard kan dat later wel voor problemen zorgen: het jonge talent is fysiek al zo imposant dat hij niet echt veel techniek nodig heeft om veel te scoren. Zijn ontwikkeling moet dus nauwgezet worden opgevolgd, maar gaat dat bij Club Brugge of bij Anderlecht gebeuren?

"Mijn eerste doel is gewoon het de verdediging van de tegenstanders moeilijk blijven maken", aldus de jeugdinternational in Het Belang Van Limburg. "Ik hoop me binnen enkele jaren in de A-kern van Club Brugge te spelen. En dan zien wel wel." Geen woord dus over Anderlecht, al zijn ze in Brussel vrij sterk met dit soort dossiers. Gouden Schoen Dennis Praet werd na alle jeugdreeksen doorlopen te hebben bijvoorbeeld opgepikt vanuit Genk: met grote financiële inspanningen voor jongeren nemen ze risico's, maar die werpen vaak hun vruchten af.