Zachte middelen helpen niet meer: Anderlecht geeft zijn grootste boete ooit
Eigen speler moet flink dokken voor zijn wangedrag

Zachte middelen helpen niet meer: Anderlecht geeft zijn grootste boete ooit

13-02-2015 07:33

Anderlecht laat vanaf nu niet meer met zich spotten: dat is het minste dat je kan zeggen. Aanvaller Matias Suarez toont zeer weinig inzet bij zijn revalidatie en dat zal hij geweten hebben. De club deed hem een boete van liefst 50.000 euro cadeau.

Suarez sukkelt al een hele tijd met een blessure aan de knie, maar kon toch nog beginnen aan het seizoen. Toen werd echter al duidelijk dat de vaak mankende Suarez meer medische zorgen nodig ging hebben: hij speelde duidelijk niet aan 100%. Die operatie is nu achter de rug, maar veel helpen doet die vooralsnog niet. Het herstel van Suarez gaat veel te traag en veel lijkt te maken te hebben met motivatie.

De Argentijn overweegt sterk om te stoppen met voetballen en komt zijn afspraken niet meer altijd na. Zo moest hij om 2 januari in België zijn om te beginnen aan zijn behandeling bij kinesist Lieven Maesschalck. Suarez kwam niet opdagen en reisde meteen door naar Barcelona omdat hij bij Ramon Cugat (onder andere kinesist van Xavi en Andres Iniesta) wilde revalideren. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij paars-wit.

Suarez moet nu een volledig maandloon ophoesten, wat neerkomt op 50.000 euro. Normaal gezien verdient hij nog meer, maar het contract is zo opgesteld dat hij sowieso minder krijgt bij een lange blessure. Gaat dit de voormalige sterspeler terug wakker schudden?