Door Standard uitgeleend 'toptalent' heeft het moeilijk in Engelse tweede klasse
Tony Watt breekt vooralsnog niet door bij Charlton

Door Standard uitgeleend 'toptalent' heeft het moeilijk in Engelse tweede klasse

12-02-2015 12:58

Hij was één van de opvallendste zomertransfers van Standard, maar echt doorbreken aan de boorden van de Maas kon hij niet. Momenteel wordt Tony Watt door datzelfde Standard verhuurd aan de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, maar ook daar kan de 21-jarige Schot zich vooralsnog niet doorzetten.

Watt verwierf enige faam in Europa toen hij in zijn Champions League-debuut voor Celtic - de club waar hij groot werd - meteen scoorde in de 2-1-overwinning tegen het grote FC Barcelona. De grote doorbraak in Glasgow bleef echter uit en in 2013 besloot Celtic zijn talent dan maar uit te lenen aan Lierse. Daar liep het voor de kwieke aanvaller een pak beter en met acht goals in zeventien duels dwong hij een transfer af naar Standard.

In Luik zat Watt echter meer op de bank dan hem lief was en dus besloten de Rouches om hem te verpatsen aan een andere club uit het imperium van voorzitter Roland Duchâtelet: Charlton Athletic.

Maar ook in zijn eigen Groot-Brittannië wil het niet vlotten voor de Schot. Tot dusver raakte hij aan amper 266 speelminuten waarin hij welgeteld één keer raak trof. Het ooit zo opgehemelde wonderkind moet zich dus dringend herpakken wil hij zijn carrière terug uit het slop trekken.