België behoudt vierde plaats, reuzensprong voor Afrikaanse revelatie

België behoudt vierde plaats, reuzensprong voor Afrikaanse revelatie

Gepubliceerd: donderdag 12 februari 2015 om 10:57do 12-02-2015 om 10:57

Amper tijd voor interlands in Europa en Zuid-Amerika afgelopen maand, en dus behoudt België zijn vierde plaats op de FIFA-wereldranglijst. De finalisten van de Afrikaanse en Aziatische beker zien hun prestaties ook hier verzilverd.

Weinig veranderingen in de hoogste regionen. Uruguay (9, +1) en Zwitserland (11, +1) doen haasje over met Spanje (10, -1) en Italië (12, -1). Terwijl Costa Rica zijn hoogste rangschikking ooit (13, +3) noteert. De grootste sprongen worden logischerwijs gemaakt door de Afrikaanse en Aziatische landen, die afgelopen maand hun continentale bekertoernooi afwerkten.

Ivoorkust (20) stijgt acht plaatsen en vergezelt Algerije (18) als tweede Afrikaanse land in de top twintig. Verliezend finalist Ghana (25) wist zelfs twaalf plaatsen te winnen. Het sprookje van gastland Equatoriaal-Guinea, dat in de halve finale een betreurenswaardig einde kende, vertaalt zich in een winst van maar liefst 69 plaatsen, naar de 49e plaats.

Ook de Asian Cup had de nodige impact, zij het in de lagere regionen van de rangschikking. Nummer twee Zuid-Korea klom van 69 naar 54 en steekt net Japan voorbij als beste Aziatische land. Winnaar Australië ten slotte gaat van 100 naar 63 (+37), maar moet toch nog steeds landen als Zambia, Panama en Trinidad en Tobago voor zich dulden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws