Twee keer verliezen en we staan zo weer derde of vierde
Jelle Vossen is de nieuwe vergankelijke leider in de Engelse tweede klasse

"Twee keer verliezen en we staan zo weer derde of vierde"

12-02-2015 10:38

De overgang had heel wat voeten in de aarde. En eens in Engeland aangekomen had hij ook nog een hele aanpassingsperiode nodig, maar het wordt stilaan 'money time', en dan is Jelle Vossen op zijn best.

Aan de lopende band kun je zijn scorend vermogen bij Middlesbrough nog niet noemen met zes doelpunten, waaronder een hattrick. Toch lijkt coach Aitor Karanka stilaan te geloven in Vossen. Het Nieuwsblad informeerde bij de kersverse leider in tweede klasse of we er volgend seizoen nóg een Belg in de Premier League bij krijgen. "We weten dat de weg nog lang is", aldus een professionele Vossen. "Twee keer verliezen en we staan zo weer derde of vierde. Iedereen binnen de groep en de staf blijft er heel nuchter onder."

Dankzij een 1-2-overwinning bij laagvlieger Blackpool nam Middlesbrough dinsdag de leidersplaats over van Bournemouth, samen met Derby County de belangrijkste concurrent voor de titel. "Daar sprak iedereen over bij het begin van het seizoen, maar ik vind dat we thuis dik verdiend met 2-0 gewonnen hebben. Maar in Engeland is het tegen elke ploeg knokken." De nummers een en twee promoveren rechtstreeks, drie tot en met zes vechten in een play-off in knock-out-formaat voor het derde ticket. De voorsprong op de nummer zeven bedraagt momenteel negen punten.

En alsof die titelkoorts nog niet genoeg is, mag Vossen komend weekend op Arsenal de achtste finale van de FA Cup betwisten. "We gaan met een uitstekend gevoel naar daar", aldus de spits daarover. Je zou voor minder, als je weet dat Boro in de vorige ronde Manchester City, ook in eigen huis, met 0-2 opzij zette.