Ex-Anderlecht-middenvelder officieel voorgesteld bij zijn nieuwe werkgever
Sacha Kljestan is speler van New York Red Bulls

Ex-Anderlecht-middenvelder officieel voorgesteld bij zijn nieuwe werkgever

11-02-2015 21:20

Enkele weken geleden verliet Sacha Kljestan Belgisch landskampioen Anderlecht om zijn geluk te gaan beproeven in zijn geboorteland bij New York Red Bulls. Woensdagnamiddag werd hij in 'the Big Apple' officieel voorgesteld. De Amerikaan is vastberaden om ook in de Verenigde Staten prijzen te pakken.

Dat Kljestan nu pas wordt voorgesteld, heeft zo zijn redenen. Meteen nadat zijn transfer beklonken was, vertrok de sympathieke middenvelder meteen met de Red Bulls mee op stage naar het zonnige Orlando.

Kljestan kwam in 2010 naar Anderlecht. De Brusselaars namen hem over van Chivas USA. In vierenhalf jaar paars-wit speelde hij 180 wedstrijden en deed hij 25 keer de netten trillen. De reden dat Kljestan vandaag voor New York speelt, is omdat de huidige trainer van de Red Bulls ooit nog de assistent-trainer was van Chivas toen de 29-jarige middenvelder daar nog speelde.

De 46-voudig international benadrukte bij zijn voorstelling nog eens dat Ali Curtis (sportief directeur bij NY, nvdr.) en Jesse Marsh (de T1 van NY, nvdr.) een grote rol hebben gespeeld bij zijn transfer. Voor het overige vertelde hij nog dat hij hoopt om New York aan zijn eerste titel in de clubgeschiedenis te helpen. 

Bij de Red Bulls verwacht men van zijn kersverse aanwinst dat hij zowel op als naast het veld een voortrekkersrol gaat vertolken. Bovendien zal hij er op een aanvallendere positie spelen dan bij paars-wit, waar hij vooral fungeerde als verdedigende middenvelder.