Nederlandse analist: Geen toeval dat Hasi steeds succesvolle dingen ontdekt
Anderlecht wist te overtuigen tegen Cercle

Nederlandse analist: "Geen toeval dat Hasi steeds succesvolle dingen ontdekt"

08-02-2015 23:05

RSC Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan in de race om de landstitel. De Belgische landskampioen versloeg Cercle Brugge en springt daardoor weer over AA Gent naar de tweede plek.

Analist Aad de Mos was onder de indruk van Paars-Wit. "Het is vooral belangrijk dat Anderlecht weer goed voetbal heeft getoond. Anderlecht kende een moeilijke bekerwedstrijd en probeerde het daarom met een nieuwe opstelling. Ik denk dat dat wel aansloeg. Het is ook geen toeval dat Besnik Hasi steeds weer dingen ontdekt die zeer succesvol zijn. Marin en Vanden Borre sneden veel naar binnen en dat pakte goed uit", aldus de Nederlander aan Stadion.

Volgens Wim De Coninck had Anderlecht de zege te danken aan één speler in het bijzonder. "Defour speelde niet op de tien, want daar speelde Conte. Hij bestreek enorm veel meters en had er duidelijk zin in. Als hij de bal al eens verloor, dan ging hij ook nog eens doorjagen. Zijn infiltraties waren heel goed en in de tweede helft werd hij dan ook beloond met een doelpunt. Hij wou duidelijk iets rechtzetten na de wedstrijd tegen Standard."