Speeldag 25: Standard en Vukomanovic, Lokeren en supporters en Kortrijk en Dierckx
Wekelijks geeft onze redactie enkele redenen om de aankomende speeldag van de Jupiler Pro League te volgen.

Speeldag 25: Standard en Vukomanovic, Lokeren en supporters en Kortrijk en Dierckx

06-02-2015 17:56

Om naar uit te kijken: Wekelijks geeft onze redactie enkele redenen om de aankomende speeldag van de Jupiler Pro League te volgen. Op speeldag 25 in de aanbieding: Standard zonder Vukomanovic, Lokeren zonder supporters, Kortrijk zonder Dierckx en de strijd om play-off I.

Standard zonder Vukomanovic
Standard Luik opent vanavond de speeldag met een Waalse derby tegen ploeg-in-crisis Moeskroen – Péruwelz. Voor Standard is dat de terugkeer van José Riga en de onvermijdelijke confrontatie met het kritische thuispubliek, voor Moeskroen is dat de hoop op eindelijk nog eens punten met enkele nieuwkomers. Let ook op de teruggekeerde Imoh Ezekiel.

Lokeren zonder supporters
Authentics Lokeren kwam vorige week al in het nieuws met hun verboden tifo en misschien nog meer met hun originele nieuwe tifo (‘!! tifo-gevaar !!’, red.), maar laat ook dit weekend van zich horen. Door de uit de hand gelopen bekerwedstrijd in KV Oostende en de doordoor verplichte combiregeling en beperkt beschikbaar gestelde kaarten weigert de harde kern de verplaatsing te maken naar de kust.

Kortrijk (en Brugge?) zonder Dierckx
De West-Vlaamse zal deels in het teken staan van een jong talent dat dit seizoen al voor beide ploegen speelde. Tuur Dierckx keerde deze winter terug naar zijn moederclub Club Brugge om de uitgeleende Nicolas Castillo te vervangen. Volgens KV Kortrijk mag hij zondag niet spelen, Preud’homme spreekt dat tegen. De West-Vlaamse derby betekent overigens ook de terugkeer van Aziatisch kampioen Matthew Ryan in de basis bij de bezoekers.

 

En wie zonder play-off I?

Met zes ploegen binnen zeven punten voor vier plaatsen, lijkt de strijd voor play-off I spannender dan ooit te worden met nog zes wedstrijden voor de boeg. Genk en Gent ontvangen respectivelijk Waasland-Beveren en Westerlo en mogen geen punten laten liggen, terwijl Sporting Charleroi in Mechelen ook beter zorgt voor drie punten.