'Lierseboy' dreigt zinkend schip te verlaten voor onbekend avontuur bij Borat
Trekt Wils naar Kazachtstan?

'Lierseboy' dreigt zinkend schip te verlaten voor onbekend avontuur bij Borat

06-02-2015 14:55

Heel wat spelers verlaten het zinkend schip van Lierse en met 'Lierseboy' Thomas Wils dreigt er opnieuw een echte Pallieter het Herman Vanderpoortenstadion langs een achterpoortje te verlaten.

De kans is groot dat Wils voor een paar maanden zal worden uitgeleend aan Sjachtjor Karaganda, een club uit Kazachtstan. Wils loopt momenteel stage met de club in Turkije. "Woensdag sloot ik aan bij de ploeg, donderdag speelde ik mee in een oefenmatch en vandaag vlieg ik alweer terug naar België", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Vraag me niet hoe Karaganda me op het spoor kwam, want dat weet ik ook niet, maar blijkbaar willen ze me er graag bij. Deze trip naar Turkije was een soort van nadere kennismaking voor beide partijen. En het viel best mee. De vriendschappelijke wedstrijd tegen het Macedonische FK Pelister werd alvast gewonnen."

Uitleenbeurt

Wils wil Lierse niet al te graag verlaten, maar vreest dat hij bij het 'nieuwe' Lierse op weinig speeltijd kan rekenen. "Het is en blijft een hele stap, ook al is het maar voor een paar maanden. Ik moet alles dus eens rustig laten bezinken. Naar het sportieve niveau is het sowieso gissen. Karaganda klopte een paar jaar geleden in de voorronde van de Champions League nog Celtic Glasgow en heet in eigen land een subtopper te zijn, maar ik heb geen idee wat dat allemaal waard is."

Wils beslist dit weekend in samenspraak met zijn familie of hij een avontuur in Kazachtstan wel ziet zitten. De transferperiode loopt daar nog tot einde februari en de competitie herbegint pas in de loop van maart.