Bosnische Messi hoopt volgende stap in zijn carrière in België te kunnen zetten
Faris Handzic strijkt neer in de Kempen

"Bosnische Messi" hoopt volgende stap in zijn carrière in België te kunnen zetten

06-02-2015 14:07

Na het sluiten van de transfermarkt kon Westerlo nog een nieuwe speler voorstellen. De vrije Faris Handzic zat zonder contract en kwam transfervrij over. Bij de Kemphanen moet de 'Bosnische Messi' de nieuwe nummer tien worden.

De jonge middenvelder is nog maar 19 jaar oud, maar speelt al drie jaar profvoetbal. "Op mijn 16e tekende ik mijn eerste profcontract bij FK Sarajevo, de grootste club uit Bosnië-Herzegovina", legt hij uit in Het Laatste Nieuws. "Dat zorgde voor veel druk, want de fans verwachten er niets minder dan dat je er elk seizoen de titel pakt. op 1 januari liep mijn contract echter af, waarna ik besloot om andere horizonten op te zoeken."

Aanbiedingen

De middenvelder kon naar Hongarije en Slowakije, maar koos toch voor Westerlo. "Adnan Mravac (ex-Westerlo) zag me tijdens een toernooi met de beloften in Italië en Kroatië aan het werk en hij gaf het Westerlo-bestuur de raad me op te volgen."

Bosnische Messi

In eigen land wordt hij wel eens vergeleken met Lionel Messi. "Af en toe word ik wel eens met hem vergeleken. De oudere ploegmaats van Sarajevo noemden mij wel eens 'de Bosnische Messi'", lacht hij. "Ik droom ervan om ooit in een grote competitie en voor een grote club te spelen. Barcelona bijvoorbeeld, dat vind ik een magische club en er lopen veel kleine voetballers rond."

Hij hoopt bij Westerlo de stap naar een mooie club te kunnen zetten. "Hier kan ik mij verder ontwikkelen als voetballer en op die manier een stek in de nationale Beloftenploeg van Bosnië versieren. Nadat ik al uitkwam voor de U15, U17 en U19 van mijn land, is dat absoluut mijn volgende ambitie."