Rolando niet zomaar naar Brussel: zijn Praet en Tielemans bij deal betrokken?
FC Porto voerde harde onderhandelingen

Rolando niet zomaar naar Brussel: zijn Praet en Tielemans bij deal betrokken?

06-02-2015 10:44

Anderlecht kon op de laatste dag van de wintermercato nog uitpakken met een ware stunt: een Portugese international leg je nu eenmaal niet elke dag vast. De 29-jarige Rolando blijft maar tot het einde van het seizoen, maar toch heeft Anderlecht aardig wat beloftes moeten doen aan FC Porto: de sportkrant O Jogo lijkt meer te weten.

De banden tussen FC Porto en Anderlecht werden dit seizoen strak aangehaald: eerst was er de transfer van Steven Defour, nu krijgt Anderlecht nog een tweede grote versterking van FC Porto. Nu ja, krijgen: Luciano D'Onofrio speelt een belangrijke rol in de contacten tussen beide clubs, maar daarnaast moet Anderlecht ook wat extra vriendendiensten geven aan de Portugezen.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerd sportkrant O Jogo is FC Porto erg geïnteresseerd in Dennis Praet en Youri Tielemans. De Portugezen willen dan ook het recht afdwingen om als eerste op de beide spelers te mogen bieden: vooral over Youri Tielemans spreekt O Jogo zeer concreet. De krant beweert zelfs dat zijn transfersom tijdens de onderhandelingen is vastgelegd op twaalf miljoen euro. Als Porto dat geld op tafel legt is de deal is kannen en kruiken. Of er ook over Dennis Praet een regeling is getroffen weet de krant niet.