Belgische matennaaier maakt zijn wederoptreden op de Nederlandse velden
Gill Swerts voor eeuwig in de categorie Kluivert

Belgische matennaaier maakt zijn wederoptreden op de Nederlandse velden

04-02-2015 12:10

De reputatie van Gill Swerts in Nederland heeft de afgelopen dagen een serieuze deuk gekregen. De verdediger van NAC Breda smeerde PSV-verdediger Jetro Willems de allersnelste rode kaart in de Eredivisie ooit aan.

Minder dan een minuut had scheidsrechter Kevin Blom nodig om Willems de rode prent te tonen, terwijl op herhalingen duidelijk zichtbaar is dat er amper sprake is van contact. De rode kaart werd dan ook op basis van de beelden geseponeerd, en Blom noemde de actie van Swerts 'oncollegiaal'.

"Wat was er gebeurd als ik niet was opgesprongen?", vraagt Swerts zich af in Het Laatste Nieuws. "Dan had ik misschien wel iets gebroken. Ik was eerder bij de bal en zag Willems aankomen. Ik beschermde mezelf door op te springen. Hij raakte me ook een beetje, daardoor kreeg ik zo'n zwieper. Ik ben bij die actie ook geblesseerd geraakt, daardoor moest ik in de tweede helft gewisseld worden."

"Ik weet niet of het rood was. Misschien waren een gele kaart en een waarschuwing meer op zijn plaats geweest. Maar een matennaaier? Dat ben ik niet. Ik ben ook een speler die er altijd vol inkleunt."