Voormalig Rode Duivel zal geen minuut spelen in de Primera Division
Gaby Mudingayi is het slachtoffer van het transferverbod van Elche

Voormalig Rode Duivel zal geen minuut spelen in de Primera Division

03-02-2015 17:51

De Spaanse eersteklasser Elche heeft van de Spaanse voetbalbond een transferverbod opgelegd gekregen. Dat is een streep door de rekening van voormalig Rode Duivel Gaby Mudingayi. De Belgische Congolees traint sinds 20 oktober 2014 mee bij de laagvlieger in La Liga, maar speelde door de financiële problemen van Elche sindsdien nog geen minuut. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dinsdagnamiddag nam Mudingayi al afscheid van de spelers en de technische staf van de Spaanse neofiet. De verdedigende middenvelder verliet daarop het trainingscentrum en zou volgens een verantwoordelijke binnen de club terug naar Italië afreizen. Mudingayi zou namelijk op interesse kunnen rekenen van enkele clubs uit de Serie A, de competitie waar hij doorbrak en achtereenvolgens uitkwam voor Torino, Lazio, Bologna en Inter Milan.

De inmiddels 32-jarige middenvelder begon z'n profcarrière op zijn zeventiende bij toenmalig Belgisch tweedeklasser Union. Daar werd hij twee jaar later opgepikt daar AA Gent. Hoewel hij bij de Buffalo's geen onbetwist basisspeler was, werd hij in zijn Gentse periode toch geselecteerd voor de nationale ploeg. Mudingayi zou in totaal zeventien keer uitkomen voor de Rode Duivels.