Fiorentina krijgt behalve 35 miljoen ook nog speler van Chelsea
Egyptenaar voor half seizoen naar Florence

Fiorentina krijgt behalve 35 miljoen ook nog speler van Chelsea

02-02-2015 22:43

Mohamed Salah speelt de rest van het seizoen voor Fiorentina. De 22-jarige Egyptenaar wordt door de Londense club als wisselgeld gebruikt bij de deal van Juan Cuadrado.

De komst van Salah werd maandagavond laat pas bevestigd. De overgang van Cuadrado werd al aan het begin van de avond aangekondigd. Salah wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door de Serie A-club. Chelsea neemt volgens Italiaanse media het volledige salaris van Salah voor haar rekening.

Fiorentina heeft de optie om de Egyptenaar na dit seizoen voor een extra jaar te huren. Dat kost de club in dat geval één miljoen euro. "We zijn blij met onze transferperiode", reageert directeur Daniele Prade. "We hadden niet verwacht dat het zo zou lopen. Maar we zijn met een oplossing gekomen. Dat Cuadrado verkocht is, hadden we nooit verwacht, maar er kwam een bod dat we niet konden weigeren."

"Met Alessandro Diamanti, Alberto Gilardino, Salah en Aleandro Rosi hebben we spelers die echt wat toevoegen aan onze selectie", aldus de directeur.