De Tien: spelers die naast een transfer grepen

De Tien: spelers die naast een transfer grepen

03-02-2015 10:10
1

De transfermarkt is weer gesloten. Naast dat clubs op het allerlaatste moment nog transfers hebben afgerond, zijn er ook de nodige spelers die, ondanks alle interesse, gewoon bij hun club zijn gebleven. Een overzicht van tien spelers die in de afgelopen maand toch niet vertrokken naar een andere club.

10. Tonny Vilhena (Feyenoord)
Tonny Vilhena werd de laatste dagen van de transferperiode in verband gebracht met een vertrek naar Southampton. Tot een hereniging tussen Vilhena en Ronald Koeman kwam het echter niet. 

9. Michael de Leeuw (FC Groningen)
Michael de Leeuw genoot interesse van het Chinese Jiangsu Guoxin Sainty. De aanvaller had zelf al een overeenkomst bereikt met de club en ook de transfersom was voldoende om de zaak rond te maken. Problemen met de 'bankgarantie' stonden een transfer uiteindelijk in de weg.

8. Adnan Januzaj (Manchester United)
Het Belgische talent Adnan Januzaj genoot de afgelopen maand interesse van Everton, dat hem op huurbasis wilde overnemen. Manchester United werkte uiteindelijk niet mee. 

7. Emmanuel Adebayor (Tottenham Hotspur)
Emmanuel Adebayor leek even op weg te zijn richting het Italiaanse Parma, ware het niet dat de salarisstrook van de Togolees een struikelblok vormde. Een vertrek richting Queens Park Rangers behoorde nog tot de opties, maar ook dat ketste uiteindelijk af.

6. Aymeric Laporte (Athletic Bilbao)
Elke transferperiode geniet Aymeric Laporte interesse van grote Europese topclubs en ook deze maand was dat het geval. Real Madrid en Manchester United zouden bereid zijn geweest om de afkoopsom van Laporte te betalen. Veel verder kwam het echter niet.

5. Morgan Schneiderlin (Southampton)
Arsenal was al langere tijd bezig om Morgan Schneiderlin toe te voegen aan de selectie. De Fransman blijft deze transferperiode nog bij Southampton, maar een overstap in de zomer lijkt zeer aannemelijk.

4. Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain)
Yohan Cabaye zal voorlopig nog in dienst blijven van Paris Saint-Germain. De middenvelder stond de afgelopen maand wel in de belangstelling van Tottenham Hotspur en Arsenal.

3. Dimitar Berbatov (AS Monaco)
Alhoewel Dimitar Berbatov een terugkomst richting Londen wel zag zitten, is zijn uiteindelijke transfer naar de Premier League toch in rook opgegaan. De voormalig spits van onder andere Manchester United werd in verband gebracht met Queens Park Rangers en Everton.

2. Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain)
Ezequiel Lavezzi stond in serieuze belangstelling van Liverpool. Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc zou te kennen hebben gegeven dat de Argentijn mocht vertrekken. Een overgang naar Anfield bleef toch uit.

 

1. Mats Hummels (Borussia Dortmund)
De Duitse verdediger Mats Hummels staat al langer in de belangstelling van Manchester United. Ondanks een laatste offensief van Louis van Gaal & co, zat een verhuizing naar de Premier League er echter niet in.