Gevallen cultheld moet opkrassen bij Club Brugge: interesse uit Amerika
Na pittig begin liet hij niets meer zien

Gevallen cultheld moet opkrassen bij Club Brugge: interesse uit Amerika

01-02-2015 11:54

Begin vorig seizoen leek Club Brugge een absoluut koopje te hebben gedaan. De nu 21-jarige middenvelder Shangyuan Wang kwam voor een appel en een ei over van een Chinese tweedeklasser en maakte in zijn eerste partij tegen Charleroi meteen een goal vanop 25 meter. Het was echter meteen het laatste wapenfeit van de jonge Chinees, die zich nooit kon aanpassen aan Europees voetbal.

Wang speelt nu al twee jaar vooral bij de beloften, onder Michel Preud'homme heeft hij amper één keer minuten mogen maken bij het eerste elftal. Omdat hij zelfs bij de beloften niet uitblinkt zoekt het bestuur nu naar een oplossing voor de middenvelder. Ze zouden wel vooral op zoek zijn naar een uitleenbeurt, een definitieve overgang is nog niet aan de orde.

Wang was al eerder één van de topkandidaten om uitgeleend te worden, maar stond er zelf op om nog te blijven omdat hij het naar zijn zin heeft in België. Hij wilt zich in de terugronde dan ook het liefst bij een Belgische ploeg tonen: “Als hij uitgeleend kan worden aan een Belgische ploeg, zou hij daar zeker de voorkeur aan geven. Hij voelt zich hier best thuis.”, klinkt het bij het bestuur. Het blijft echter profvoetbal, dus heeft Wang niet zo veel te willen: het Amerikaanse Columbus Crew zou in pole positie liggen om hem over te nemen.