KV Mechelen vangt bot voor Gillet: doelman heeft al ergens anders getekend

KV Mechelen vangt bot voor Gillet: doelman heeft al ergens anders getekend

Er is eindelijk duidelijkheid gekomen over de toekomst van doelman Jean-François Gillet. De 36-jarige keeper was ooit nog Rode Duivel, maar na een omkoopschandaal belandde hij in de vergetelheid. Bij Torino vond hij gelukkig zijn voetbalplezier terug, en nu heeft hij weer een nieuwe werkgever.

Catania maakte vandaag via zijn website bekend dat het Gillet heeft kunnen vastleggen. De Serie B-ploeg gelooft kennelijk rotsvast in de Belg, want hij krijgt zelfs op zijn leeftijd nog een contract voor twee seizoenen. Gillet zal wel meteen stevig aan de bak moeten als hij volgend seizoen niet in Serie C wilt spelen: Catania staat immers maar achttiende op de ranglijst, op welgeteld één punt van de degradatiezone.

Eerder in deze wintermercato werd Gillet aan KV Mechelen gelinkt als concurrent voor Wouter Biebauw. Gillet kiest nu echter voor vertrouwd terrein: de jeugdspeler van Standard had immers al vijf verschillende ploegen in Italië en speelt er sinds 1999. Hij verdedigde tot nu toe al de kleuren van Monza, Bari, Treviso, Bologna en Torino. Bij die laatste club werd er niet meer geloofd in Gillet, waardoor hij het nu een trapje later gaat moeten proberen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie