Kandidaat Gouden Schoen kan weer punten beginnen sprokkelen
Tweede in de Gouden Schoen maakt zijn opwachting na blessureleed

Kandidaat Gouden Schoen kan weer punten beginnen sprokkelen

29-01-2015 17:45

Victor Vazquez is terug. Dat zegt Michel Preud'homme op de wekelijkse persbabbel. Tegen KV Oostende krijgt de Spanjaard weer een plaatsje bij de selectie. Een hele opluchting voor Michel Preud'homme, dat met Nicolas Castillo een aanvallende kracht verloor.

De glimlach van Preud'homme bereikte bijna zijn oren. Zo blij was zat de coach van Club Brugge voor de microfoons. Want Preud'homme had nieuws, groot nieuws. "Goed nieuws zelfs", zegt Preud'homme. "Victor Vazquez is terug in de wedstrijdkern opgenomen. De laatste logische kniepijn na zijn ingreep behoort (bijna) tot het verleden. Hij trainde de afgelopen drie dagen probleemloos met de groep mee. De bijkomende aangename vaststelling is dat hij tijdens zijn afwezigheid geen conditionele achterstand opliep."

De Brugse oefenmeester kwam ook nog even terug op het vertrek van Castillo. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat Club Brugge de geldbeugel opentrekt om de Chileen te vervangen. "Sorry. Ik kan daar nu niet op antwoorden. Indien er zich alsnog een opportuniteit aanbiedt, dan zal daar de nodige aandacht aan geschonken worden. Er is wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden. Als er een nieuwe spits zou bijkomen, moet hij complementair zijn met Tom (De Sutter) en Obbi (Oulare). ‘Reuzen’ hebben we voldoende, maar een snelle wendbare spits interesseert ons wel. Een vervanger aantrekken mag dus, maar is geen noodzaak."