Stoppen slaan door bij Lierse: Vrijwel alle sterkhouders naar de b-kern
Jeugd en academie komen helemaal op de voorgrond

Stoppen slaan door bij Lierse: Vrijwel alle sterkhouders naar de b-kern

29-01-2015 12:14

Slavisa Stojanovic mocht het kamp nog bewaken tot grote man Maged Samy de tijd vond om hem te ontslaan. Nu dat gebeurd is, lijken heel wat gevestigde waarden te volgen.

De assistenten van Stojanovic, Kostic en Zivkovic, zagen de bui wellicht al hangen. Ook sportief directeur Thomasz Radzinski staat al met anderhalve voet op straat. Hij mag zich tot het einde van zijn contract enkel nog bezighouden met uitgaande transfers. Dat alles meldt Het Laatste Nieuws.

Nog volgens de krant zal Radzinski nog zijn handen vol hebben met die ene taak, want maar liefst zes oudere spelers en grootverdieners worden vandaag naar de b-kern verwezen. Hernan Losada en Arjan Swinkels, de twee aanvoerders van de rode lantaarn, zijn de meest opvallende namen. Ook nieuwkomer Dusan Micic vraagt zich waarschijnlijk af wat hij in minder dan een maand al allemaal mispeuterd kan hebben. De andere slachtoffers zijn Eric Matoukou, Manuel Curto en Laurent Hanin.

Guillou

Lierse doet het seizoen, dat waarschijnlijk eindigt in play-off III en eventueel nog een eindronde met tweedeklassers, uit met Herman Helleputte (jeugdcoördinator) als trainer en Olivier Guillou (beloftencoach) als T2. Die laatste is een neef van Jean-Marc Guillou en diens befaamde academieën waarmee Lierse nauw samenwerkt. De keuze voor jeugd zou dan ook de voornaamste beweegreden zijn van de radicale koerswijziging. Wereldkampioen en ouderdomsdeken Joan Capdevila mag voorlopig wel blijven.