OFFICIEEL: Teleurgestelde spits verlaat Essevee en keert terug naar Nederland
Plet trekt op huurbasis naar Go Ahead Eagles

OFFICIEEL: Teleurgestelde spits verlaat Essevee en keert terug naar Nederland

29-01-2015 12:29

Glynor Plet heeft besloten om Zulte Waregem te verlaten en terug te keren naar Nederland. De spits speelt voortaan voor Go Ahead Eagles. Plet is helemaal niet tevreden met de werkwijze van Zulte Waregem.

"De club heeft moeilijke jaren gehad en is groeiende. Ze hadden veel nieuwe spelers gehaald, het was passen en meten, we moesten aan elkaar wennen en eigenlijk waren we allemaal een beetje zoekende", aldus Plet aan Voetbal International. "Ik kende de club nog uit mijn tijd bij Genk en zij waren mij duidelijk ook niet vergeten. Ik weet dat ik met doelpunten belangrijk moet zijn voor de club, maar je kunt niet één man verantwoordelijk houden voor de tegenvallende resultaten", legt hij uit.

"Ik werd gebeld door de teammanager die me meldde dat mijn kluisje was leeggehaald en dat ik me moest melden bij het tweede elftal. Ik wil niemand afbranden, maar zo is het gegaan. Als je een contract voor drie jaar tekent, is het raar dat je na een paar maanden al naar de uitgang wordt geduwd. Ik ga zo in elk geval niet met mensen om."

Familie

Plet besloot om terug te keren naar Nederland. "Ik maak altijd keuzes op gevoel en dat gevoel zei me naar Deventer te gaan", aldus Plet in De Telegraaf. "De laatste jaren zijn rumoerig geweest, ik heb veel van club gewisseld en vaak in het buitenland gespeeld. Daardoor moest ik wel eens langere tijd zonder mijn gezin zijn. Ook daarom komt deze kans op het juiste moment."