Rode Duivel breekt lans voor smerige ploeggenoot: Op training is hij anders
Diego Costa mogelijk drie weken aan de kant

Rode Duivel breekt lans voor smerige ploeggenoot: "Op training is hij anders"

29-01-2015 11:06

Vandaag moet Diego Costa een verklaring afleggen bij de FA over zijn acties tijdens Chelsea - Liverpool van dinsdagavond. Zij bepalen dan een eventuele strafmaat en de hoogte ervan. Ploeggenoot Eden Hazard breekt een lans voor de spits.

"Diego motiveert ons allemaal. Als je met die kerel speelt, kun je niet anders dan alles geven. Je kunt zien dat hij zich bij iedere actie, bij iedere bal dubbel plooit", zo vertelt Hazard aan Goal. "Zelfs als hij niet scoort, geeft hij er zijn leven voor. Het is goed om met hem in de ploeg te staan. Op training is hij anders, maar in de wedstrijden geeft hij nooit op."

"Elke ploeg en elke speler kent Diego nu. Hij kreeg geel, maar we hebben hem nodig omdat hij iedere minuut, iedere seconde van een wedstrijd kan scoren. Ik ben blij en prijs me gelukkig dat ik met en niet tegen hem speel." Costa werd niet ter verantwoording geroepen voor zijn gele kaart, maar wel omdat hij onbestraft op de enkel van Emre Can ging staan.

Volgens Costa en zijn trainer José Mourinho was de actie onopzettelijk, maar verschillende analisten hebben het gedrag van de Spanjaard al veroordeeld. Als ook de FA Costa schuldig acht, wacht hem een schorsing van drie wedstrijden, te beginnen met de clash tegen Manchester City van zaterdag.