Australische Neuer bewijst zijn kwaliteiten en maakt indruk op prestigieus toernooi
Ryan en Troisi spelen finale van Asian Cup

Australische Neuer bewijst zijn kwaliteiten en maakt indruk op prestigieus toernooi

28-01-2015 07:58

Veel sportfans zullen zaterdagochtend om 10 uur stipt hun TV op Eurosport zetten. Niet om een tenniswedstrijd, maar wel om de finale van de Asian Cup. Met Mathew Ryan en James Troisi spelen er namelijk twee 'Belgische' voetballers op het prestigieuze toernooi met Australië tegen Zuid-Korea.

"Dit is een droom die werkelijkheid aan het worden is. Nog één wedstrijd winnen en we zijn de kampioen van Azië", klinkt Ryan enthousiast in Het Laatste Nieuws. "Wat we nu meemaken - de finale van zo'n groot toernooi in eigen land mogen spelen - is uniek en grandioos. We zullen dat nooit meer opnieuw meemaken."

Ook Troisi beseft het. "We kunnen dit weekend geschiedenis schrijven. En neem het van mij aan, dit is enorm belangrijk voor Australië. Veel mensen kiezen hier voor cricket, Australian Football, tennis of rugby. Al is de belangstelling voor het voetbal de voorbije jaren wel sterk gegroeid."

De Australische Neuer

Er worden zaterdag zo'n 84.000 supporters verwacht in het 'Australia Stadium' in Sydney. "De fans zijn mee op de hype gesprongen en met hun steun kunnen we Zuid-Korea kloppen", vertelt Ryan. "We willen revanche nemen voor de nederlaag (0-1) tegen hen in de groepsfase."

Daar hoopt Australië gebruik te kunnen maken van hun sterk spelende nummer één. "'Mat' toont op dit toernooi waarom hij in Europa gegeerd is én een nieuw contract kreeg bij Club Brugge. Hij gaat een fantastische toekomst tegemoet", vertelt Eric Abrams, TD bij de Socceroos.

"Wat Ryan op de Asian Cup zo goed maakt? Onze bondscoach (Ange Postecoglou, red.) houdt van een doelman die goed kan uitvoetballen en als je ziet hoe ver 'Mat' uit zijn doel durft spelen... Hij is de Neuer van de Socceroos. Echt, 'Mat' maakte sinds het WK ongelooflijk veel progressie."